3-4 березня 2016 р. у рамках курсу «Світова медична наука: реалії та перспективи» для молодих учених та професорсько-викладацького складу Університету у конференційній залі факультету післядипломної освіти головного корпусу ЛНМУ імені Данила Галицького відбулися лекції відомих закордонних науковців. Лекції читалися англійською мовою.

3 березня відбулася зустріч президента RECOOP, директора міжнародних наукових та інноваційних програм медичного центру «Сedars-Sinai», професора Шандора Варі (Лос-Анджелес, США) із співробітниками та молодими вченими ЛНМУ імені Данила Галицького.

У межах заходу професор прочитав лекцію на тему «Наукова стратегія консорціуму RECOOP: основні механізми захворювань». Зустріч була присвячена проблемам сучасної медицини та шляхам реалізації їхнього вирішення. Професор розповів про основні напрями діяльності консорціуму RECOOP та стратегії подальшого розвитку в межах співробітництва із ЛНМУ імені Данила Галицького.

4 березня відбулася лекція «Європейська федерація імунологічних товариств (EFIS): розвиток і заохочення імунології в Європі», яку прочитав керівник Центру патофізіології, інфекціології та імунології, директор Інституту гігієни та прикладної імунології Віденського медичного університету, представник Європейської федерації імунологічних товариств, професор Ганс Штокінґер (Відень, Австрія).

Професор розповів про програму та засади роботи Федерації, закликав молодих учених до співпраці, участі в наукових товариствах, публікацій у наукових журналах, оскільки, на його думку, саме це сприятиме інтеграції в європейський науковий простір та налагодженню контактів із зарубіжними колегами.

Професор Штокінґер також повідомив, що у 2017 році в Україні проводитиметься школа для молодих учених, де 25 професорів з Європи та Америки читатимуть курс лекцій.

За інформацією наукового відділу 

Фото М. Заяць та А. Гриновець 

Прес-центр ЛНМУ імені Данила Галицького 

presa.meduniv@gmail.com