• Сьогодні у Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького – ЛНМУ розпочала роботу 83 Загальноуніверситетська студентська наукова конференція Lviv Young Scientist International Conference (LYSICon 83).
  • Після чотирирічної перерви через карантинні обмеження а також загрозу безпеці її учасникам, спричинену військовою агресією росії організатори – Студентське наукове товариство Університету та керівництво навчального закладу – вирішило відновити захід в очному форматі. Так, довелося посунутися у традиційних термінах проведення – з весни на осінь, було значно менше часу для підготовки, а відтак і менше число учасників, але студентський форум науки таки відбувся!
  • До участі в ньому було подано 180 наукових робіт не лише студентів ЛНМУ, а й 20 з інших медичних ЗВО з Вінниці, Києва, Запоріжжя, Харкова, Тернополя, Івано-Франківська, Дніпра, Полтави, релокованих університетів Луганська та Донецька. Беручи до уваги таку широку географію та залученість представників прифронтових регіонів у наукових дослідженнях, з упевненістю можна говорити про позитивні тенденції розвитку студентської науки.
  • Примітним був той факт, що серед учасників конференції було чимало іноземних студентів, які, незважаючи на воєнні дії в Україні, продовжують навчатися у ЛНМУ ім. Данила Галицького.
  • На урочистому відкритті студентської наукової конференції її учасників вітали
    виконувач обов`язки ректора Університету, доктор медичних наук Орест Чемерис, перший проректор, доцент Ірина Солонинко, проректор з наукової роботи, професор Вікторія Сергієнко, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Анатолій Магльований, науковий керівних СНТ та ТМВ ЛНМУ імені Данила Галицького професор Зоряна Масна, голова Ради Студентського наукового товариства ЛНМУ імені Данила Галицького, голова Оргкомітету LYSICon 83 Софія Мандрига.